In Offshore / Maritiem, Vacatures

Ambieer jij een commercieel rol in de internationale wereld van olie en gas? Lees dan verder en reageer!

Organisatie

Onze opdrachtgever is één van de leidende Europese offshore bedrijven en realiseert robuuste en toonaangevende projecten in binnen en buitenland. Ze ontwerpen en bouwen constructies binnen de infrasector, offshore, petrochemie en industrie. Men heeft een goede reputatie en is telkens weer in staat bijzondere en uitdagende projecten succesvol en tijdig uit te voeren, en onderscheidt zich door hun opdrachtgevers centraal te stellen. Wat ze beloven, maken ze waar. Ze zijn vooruitstrevend, toonaangevend en er wordt gewerkt aan unieke constructies. Geen project is hetzelfde.

Er heerst een informele bedrijfscultuur waarbij de medewerkers nauw worden betrokken bij de gerichte uitvoering van het werk. Er heerst een typische Rotterdamse no-nonsens mentaliteit: mouwen opstropen, schouders eronder, niet zeuren en doorpakken. De focus ligt op resultaat, veiligheid, ondernemerschap en respectvol samenwerken. Kennisdeling gebeurt doorlopend. Iedereen draagt hieraan bij. De verschillende ervaringen worden doorlopend gedeeld om van elkaar te leren.

Functie

Voor de businessunit Offshore is in-TRIM op zoek naar een gedreven en creatieve Tender Manager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de verwerving van opdrachten en levert ondersteuning aan de engineering bij offertes en aanbestedingstrajecten. Als Tender Manager zorg je voor de acquisitie van opdrachten en lever je ondersteuning aan calculators bij offertes en tenders in de internationale wereld van olie en gas. Je zorgt voor de gehele begeleiding van het tenderproces vanaf het moment van het openbaar worden van de tender, de inschrijving tot en met de uiteindelijke gunning.
Concrete taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • Acquisitie; draagt zorg voor een goede klantrelatie met zowel bestaande als nieuwe relaties, binnen beleidslijnen en procedures, gericht op het verwerven van relevante aanvragen.
  • Aanbieden; stelt het tenderproces en eventueel het tenderteam vast, bewaakt, beheert en stuurt bij (indien noodzakelijk). Dit in overleg met de leidinggevende en conform aanvraagspecificaties, teneinde een kwalitatief passend en commercieel interessant aanbod te doen aan de aanvrager.
  • Risicoanalyse: inventariseert de financieel juridische positie binnen de aanvraag, in samenwerking met afd. Legal en de cost controller, ten einde de eigen contractuele positie te beschermen en een commercieel interessant project te scoren.
  • Leidinggeven: geeft projectmatig leiding en coaching aan het tenderteam ca. 6 tot 8 personen, binnen de beleidslijnen en kaders, zodat de afdeling optimaal functioneert. Hen instrueren, motiveren en bijsturen
  • Zorg dragen voor een optimale personele bezetting
  • Zorg dragen voor een optimale werkverdeling


Analytisch sterk waardoor je in staat bent de aanvragen voor complexe projecten uiteen te refelen en klantwensen hieruit te destileren.
Oplossingsgericht zonder het belang van Hollandia uit het oog te verliezen.
Gezond kritisch, een coachende teamplayer die collega’s mee weet te krijgen in hun persoonlijke ontwikkeling.
Flexibel qua werktijden.

Functie-eisen

HBO/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur Werktuigbouw, Maritieme- of Offshore techniek
Minstens 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de branche en
Minstens 5 jaar ervaring in een Sales omgeving
Commercieel inzicht
Kennis van kostprijsberekeningen
Kennis van producten, fabricage en montage methoden
Marktkennis t.a.v. nieuwe projecten/tenders
Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pre.
Kennis m.b.t. leidinggeven

Aanbod

Naar aanleiding van uw gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.
in-TRIM Logo

Inlichtingen

Klaas Buizer | in-TRIM Advies
06 14622752

Neem contact met ons op

Bel ons op 015 – 82 00 269 of stuur een e-mail naar info@in-trim.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.