In Industrie, Midcareer (ervaren), Project Engineer / Technisch Projectleider, Vacatures

E/I Allrounder en sturen van projecten!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf met een nog jonge fabriek. Sinds 2016 zijn onder nieuwe eigenaar veel verbeteringsprojecten gestart.

De afdeling projecten is verantwoordelijk voor de realisatie van verbeterings- en vervangingsprojecten op de locatie. Hiertoe worden via een stage gate proces ideeën vanuit de organisatie, vertaald naar een projectscope, waarna een basic engineering pakket wordt samengesteld waarna de EPC (detailed engineering, purchasing en constructie) fase volgt. Het zwaartepunt van de afdeling projecten ligt in de BE en EPC fase.

De eigen afdeling projecten is pas recent opgestart, dit betekend dat er nog weinig vastomlijnde werkprocessen en procedures zijn.

Functie

 • Ontvangt hiërarchisch leiding van de Coördinator Projecten
 • Geeft zelf geen directe leiding
 • Geeft indirect leiding aan projectgroepen, bestaande uit vertegenwoordigers van de disciplines die
 • noodzakelijk zijn om de diverse stadia die het project doorloopt te realiseren.
 • Geeft sturing aan contractors, die voor engineering en constructieactiviteiten ingehuurd worden

Scoping
Waar nodig ondersteunen bij het vaststellen van de projectscope door de verantwoordelijke process engineer waarbij het front-end loading proces cruciaal is om de hierop volgende projectfases efficiënt en kosteneffectief te kunnen laten verlopen

Basic Engineering
Startend vanaf een goed gedefinieerde projectscope op een kosten efficiënte manier realiseren van een basic engineering pakket en een projectbegroting. Hierbij wordt, wanneer dat noodzakelijk is, gebruik gemaakt van een externe engineering firma, maar waar mogelijk wordt de basic engineering door jezelf of waar nodig in samenwerking met een collega vanuit een andere vakdicipline uitgevoerd. In deze fase coördineer je een multidisciplinaire groep die samen zorg dragen voor een pakket dat past in de strategie van het bedrijf, denk hierbij aan toepassen van de juiste specs, het zoveel mogelijk gebruik maken van de standaard componenten etc.

EPC
Van de projecten waar jij projectleider van bent draag je zorg voor de noodzakelijke detailled engineering, waar de kosten efficiency ook weer een belangrijke rol speelt. Hiertoe onderhandel je, in samenwerking met de Purchasing Coördinator, met de benodigde leveranciers en geef je de benodigde opdrachten uit. Gedurende de constructiefase ben jij het aanspreekpunt om knelpunten op te lossen en treedt je tevens op als field supervisor voor het project. Eventueel werk je samen met een andere field supervisor van een andere discipline.

Documentatie
Draagt er zorg voor, of laat ervoor zorg dragen dat, voor het afsluiten van het project, de documentatie bijgewerkt is en op de juiste locatie beschikbaar. Denk hierbij aan PID, PFD, maintenance documentatie zoals manuals etc. Hierbij wordt samengewerkt met process, operatie en maintenance.

Functie-eisen

 • MBO+ niveau, met een specialisatie E&I
 • Ervaring in het opstellen van engineeringpakketten voor jouw vakgebied
 • Ruime EPC en veldervaring, dus in het veld checken van de basis voor het engineeringpakket, maar ook in de EPC fase aansturen van contractors en het oplossen van knelpunten.
 • Gewend om multidisciplinair te werken, dus kleine zaken vanuit een andere vakdicipline kunnen opgepakt worden
 • Zelfstandig oplossen van knelpunten
 • Initiatiefnemend
 • Communicatief vaardig
 • Stressbestendig

Aanbod

Naar aanleiding van je gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.

Inlichtingen

Klaas Buizer | in-TRIM Advies
06 14622752
klaas.buizer@in-trim.nl

Neem contact met ons op

Bel ons op 015 – 82 00 269 of stuur een e-mail naar info@in-trim.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.