In Haven / Overslag, Vacatures

Introductie

Help jij bij de ontwikkeling van complexe haveninfrastructuur?

Organisatie

Het organisatiedeel Port Development van het Havenbedrijf richt zich op de ontwikkeling van het Haven Industrie Complex, bestaande uit het vestigen van bedrijven en realiseren van infrastructuur. Deze ontwikkelingen betreffen veelal (complexe) projecten met veel interfaces die een hoog afbreukrisico voor het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) kennen en/of die substantiële investeringen vergen.

De afdeling Projects binnen Port Development ontwikkelt en realiseert deze projecten (infrastructurele klantprojecten en publieke projecten, gronduitgifte, vastgoed, bedrijfsmiddelen) en zoekt uitbreiding in de vorm van een projectmanager met affiniteit en ervaring op het gebied van haveninfrastructuur projecten.

Functie

Doel van de functie

De Projectmanager ontwikkelt en realiseert projecten ter realisatie van de doelstellingen van het Havenbedrijf en de eigen (hoofd)afdeling. Voor de Projectmanager gaat het om:

• Het bepalen van de haalbaarheid van een project, gegeven de randvoorwaarden (intern en extern) door het onderzoeken en kiezen van alternatieven en het opstellen en ter besluitvorming brengen van investeringsvoorstellen o.a. in samenwerking met de commerciële afdelingen;

• Uitvoeren van projectmanagement gedurende de gehele looptijd van een project, inclusief ontwikkelen, opstellen en kiezen van alternatieven, bepalen van de haalbaarheid van een project, onderhandelen met de klant, opstellen business case en contract, uitvoeren van de engineering en bouw, voor en/of in samenwerking met klanten en/of in overleg met relevante externe publieke en private actoren en overdracht aan de beheerafdeling van de gerealiseerde objecten;

• Het opstellen van de projectmanagementdocumenten en -structuren welke noodzakelijk zijn om vanaf de initiatiefase tot aan de opleverfase het project efficiënt en doelmatig te kunnen managen;

• Het organiseren, inrichten, voorbereiden en realiseren van projecten op een verantwoorde manier zodat met de meest effectieve en efficiënte beheersing van tijd, geld, organisatie, kwaliteit en informatie het beoogde projectresultaat wordt bereikt;

• Borgen en toepassen van kennis op het gebied van projectmanagement en bijdragen aan de doelstellingen van de eigen afdeling.

De Projectmanager geeft functioneel leiding, coördineert de processen binnen de eigen projecten en zorgt daar waar noodzakelijk voor aansluiting met andere projecten en processen binnen de afdeling Port Development en met andere relevante afdelingen. De Projectmanager is van begin tot eind integraal verantwoordelijk voor het project en de bij het project horende business case. De

Projectmanager draagt zorg voor de inzet van de juiste mensen en middelen in de projecten en rapporteert aan de Project Board. De projecten worden op een projectmatige uitgevoerd. Andere afdelingen leveren hierbij capaciteit of producten. Binnen het Havenbedrijf is het projectproces gebaseerd op Prince2 en specifiek toepasbaar gemaakt voor het Havenbedrijf.

Functie-eisen

Opleiding/kennis en ervaring

• Academisch werk- en denkniveau;

• Opleiding of ervaring op het gebied van projectmanagement (IPMA, Prince2 of gelijkwaardig);

• In bezit van VCA-VOL;

• Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

• Minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement;

• Affiniteit met en ervaring op het gebied van projectontwikkeling en/of haveninfrastructuur projecten;

• Klantgericht, intern en extern omgevingsbewust;

• Ervaren in het leiden van teams en besluitvormingsprocessen in een complexe organisatie.

Aanbod

Naar aanleiding van je gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.

Inlichtingen

Curd Leicht | in-TRIM Advies

curd.leicht@in-trim.nl

Neem contact met ons op

Bel ons op 015 – 82 00 269 of stuur een e-mail naar info@in-trim.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.