Introductie

Ben jij de juiste technisch inhoudelijke sparringspartner?

Organisatie

Als Teamleider Projectmanagement binnen een Energiedistributie bedrijf draag je zorg voor projectmanagement via de principes (sturing vooraf, tussentijds en achteraf op resultaten, kosten, kwaliteit en tevredenheid van stakeholders). Tevens ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de projectenorganisatie

Projectmanagement richt zich op het zo professioneel mogelijk uitvoeren van de projecten bestaande uit het ontwerpen, calculeren, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van energieprojecten waarbij het klantdoel voorop staat. Het team heeft als doel ‘een tevreden klant/tevreden stakeholders’ bij oplevering van het project. Werkzaamheden die bij een project komen kijken zijn onder andere het opleveren van tekeningen, afstemmen met klanten, regelen van vergunningen, overleg met gemeentes tot aan begeleiding van de uitvoering op locatie door de uitvoerder/werkverantwoordelijke. Er wordt voor de operationele activiteiten veelvuldig met externen gewerkt, via aannemers.


Functie

De Teamleider Projectmanagement draagt samen met zijn team bij aan proactief projectmanagement met een vooruitziende stijl, waarbij van A tot Z aansturing op het project bestaat. Als enthousiaste teamleider draag je er zorg voor dat project soepel door de organisatie heen kunnen lopen. Je hebt daarbij oog voor het optimaliseren van de inrichting van systemen, proces en cultuurverandering in houding en gedrag in projecten. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten in werkprocessen, doet voorstellen en begeleidt de implementatie.


De afdeling wordt gestuurd op stakeholdermanagement, KPI’s gericht op overall besturing, klanttevredenheid en de rol van communicatie hierin. De belangrijkste deliverables zijn:

  • Het borgen van de klanttevredenheid door middel van het nakomen van klantafspraken;
  • Zorgdragen voor tijdige- en financiële projectbeheersing;
  • Continue afstemming met stakeholders.

Het betreft een leidinggevende positie voor de afdeling projectmanagement (totaal 15 FTE projectmanagers, projectvoorbereiders/calculators, projectuitvoerders), waarbij coaching en ontwikkeling een belangrijk onderdeel van de functie is.


Functie-eisen

Je hebt je sporen verdiend in projectmanagement en in leidinggeven aan o.a. projectmanagers en hebt ervaring met technische operationele omgevingen

Je bent in het bezit van tenminste een HBO diploma in de techniek;

Je weet teams te enthousiasmeren in het behalen van resultaten en bent in staat om te optimimaliseren.

Je bezit minimaal een HBO diploma en brengt kennis mee in projectmanagement/procesoptimalisatie methodieken zoals LEAN, IPMA etc.

Qua competenties ben je een echte communicator, klantgericht en commercieel. Je werkt gestructureerd, kijkt planmatig vooruit en weet de verwachtingen van stakeholders goed te managen. Je bent voor het team een coach die hun ontwikkeling een stap verder helpt en bent betrokken als leidinggevende. We zoeken bij voorkeur een empathisch persoon, die sensitiviteit kan brengen in de organisatie, maar wel duidelijk ervaring heeft met het werken in een operationele omgeving waarin ‘je mannetje moet kunnen staan’. Stevig, maar met aandacht voor de drijfveren van de mens.


Aanbod

Naar aanleiding van je gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.

Inlichtingen

Ton Rombouts | in-TRIM Advies
06-23235982
ton.rombouts@in-trim.nl