Skip to content

Process Design Engineer (Dutch native speaking) – Europoort Rotterdam

Introductie

Site ervaring een pré

Organisatie

Onze relatie – Olie Terminal is een belangrijk distributiecentrum voor eindproducten en halffabricaten zoals LPG, benzine en diesel. Dit betekent o.a. dat de Terminal verantwoordelijk is voor het aanleveren van grondstoffen voor raffinaderij en voor de zuivering van het afvalwater van beide sites. Er werken dagelijks zo’n 60 medewerkers aan een veilige, betrouwbare en winstgevende operatie van de terminal.Onze opdrachtgever is een grote speler in de (petro)chemie. Voor het engineeringteam zoeken we een process design engineer.

Functie

Als Process Design Engineer ben je verantwoordelijk voor het voorstellen en procestechnisch uitwerken van nieuwe projecten en modificaties. Je bent betrokken bij veiligheidsstudies en levert input bij grotere projecten. Als Process Design Engineer rapporteer je aan de Section Head Technical.

  • Het initiëren en procestechnisch uitwerken van uiteenlopende modificatie- en nieuwbouwprojecten.
  • Het verantwoordelijk zijn voor alle process technologische engineering activiteiten van haalbaarheidsonderzoek tot inbedrijfname (inclusief feasibility studies, FEED en detailed design).
  • Lid zijn van multidisciplinaire projectteams en namens opdrachtgever optreden als process engineering deskundige richting derde partijen zoals engineeringbureaus, onderzoeksbureaus, toeleveranciers, etc.
  • Het uitvoeren en controleren van economische haalbaarheidsberekeningen bij veranderingen in operatie, procesmodificaties en nieuwe projecten voor het jaarlijkse Capital Program.

Functie-eisen

Voor de invulling van deze functie zoeken wij een senior collega, die goed kan samenwerken met de verschillende disciplines binnen de terminal en een leidende rol kan spelen in het nemen van beslissingen en het maken van keuzes. Je bent in staat zelfstandig projecten te initiëren en problemen te tackelen. Je hebt je reeds bewezen in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de petrochemie of aanverwante industrie.

Verder beschik je over:

  • Afgeronde technische HBO/Universitaire opleiding in de richting Scheikundige/Chemische Technologie of Procestechnologie;
  • Minimaal 6-8 jaar werkervaring;
  • Een zeer sterk ontwikkeld veiligheidsbewustzijn;
  • Je bent proactief, hebt impact en je bent overtuigend op inhoud en persoon;
  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels.

Aanbod

Naar aanleiding van je gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.

Inlichtingen

Klaas Buizer | in-TRIM Advies
06 14622752
klaas.buizer@in-trim.nl