Skip to content

Maintenance / Reliability Engineer – Rotterdam

Introductie

Specialist in onderhoudsmanagement en risico’s

Organisatie

Onze opdrachtgever is een productiebedrijf gevestigd in de haven van Rotterdam. Komende jaren staat er een uitgebreid programma op stapel om de beschikbaarheid van de verschillende plants te verhogen. Als maintenance engineer speel je hierin een cruciale rol. Je komt te werken binnen de afdeling Reliability. De Senior Maintenance Engineer is primair verantwoordelijk voor het voorkomen of verminderen van het falen van kritisch equipment en daarmee het verbeteren van de veiligheid en uptime van de relevante area, het verminderen van de onderhoudskosten en het verminderen van ongepland werk.

Functie

De Engineer zet zich in voor de optimalisatie van de on-stream-efficiency van de Plant en de daarmee gerelateerde kosten. Hierbij ontwikkelt, implementeert en onderhoudt de Engineer een onderhoudsconcept in zijn area. Dit concept is de drijvende kracht achter de optimalisatie van conditie-, gebruiksduur- en storings-afhankelijk onderhoud. Daarnaast speelt de Engineer een belangrijke rol in het reservedelenbeheer.
De Engineer is in staat om technische en/of procedurele wijzigingen op basis van inhoudelijke argumenten te verkopen binnen de organisatie. De Engineer werkt nauw samen met de afdeling Projecten tbv het onderhoudsconcept en reservedelen advies van de toekomstige installaties en met de afdeling Inspectie inzake optimalisatie van periodieke inspecties en keuringen.
Primair ben je verantwoordelijk voor het verhogen van de betrouwbaarheid van de equipement door het toepassen van de RCM strategie, waarbij het uitvoeren van FMECA’s een belangrijk onderdeel is. De hiermee ontwikkelde onderhoudsstrategie zal in de basis voor een betrouwbare installatie moeten zorgen. Daar waar de gewenste betrouwbaarheid, met de gekozen onderhoudsstrategie, niet gehaald wordt, zal door middel van root cause analyse onderzoek gedaan moeten worden naar de oorzaak en dienen voorstellen geïnitieerd te worden om de gewenste betrouwbaarheid alsnog te bewerkstelligen. Aandachtsgebied is vooral static equipment en civil.

Overige taken zijn:
• het bieden van technische ondersteuning aan de onderhoudsafdeling en de TA organisatie;
• vraagbaak zijn ten behoeve van technische vraagstukken voor de afdeling productie en project engineering;
• het aanleveren van een initiële project scope ten behoeve van nieuwbouw c.q. vervanging van equipement;
• in samenwerking met de inspecteurs werken aan het optimaliseren van inspectie intervallen en het uitwerken van verbeter voorstellen ter verhoging van de betrouwbaarheid van de equipement;
• het uitvoeren van storingsanalyses;
• het uitvoeren van spare-parts analyses;
• het onderhouden van de asses management database;
• het bewaken van de relevante KPI’s;
• het optimaliseren van het preventieve onderhoud (kosten/baten).

Functie-eisen

  • We zoeken een energieke engineer die in het bezit is van een relevante HTS/WO opleiding (bijvoorkeur AOT, WTB of SWTK/Maroff)
  • Ervaring in het onderhouds vakgebied;
  • Competenties: samenwerken, analytisch vermogen, besluitvaardigheid, creativiteit, organiseren.
  • Certificaat VCA VOL;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • De aanwezigheid van sterke competenties op het gebied van initiatief, kwaliteits- en klantgerichtheid, analytisch & probleemoplossend vermogen en communicatie zijn voor ons zeer belangrijk.

Aanbod

Naar aanleiding van uw gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.

Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.
in-TRIM Logo

Inlichtingen

Klaas Buizer | in-TRIM Advies
06 14622752
@ klaas.buizer@in-trim.nl
(solliciteren graag via de knop hieronder)