Skip to content

Teamleider Aanleg – Leiden

Introductie

Heb jij management talent en peoplemanagement vaardigheden?

Organisatie

Organisatie

Onze opdrachtgever is een netwerkbedrijf dat met ruim 6000 medewerkers verantwoordelijk is voor een groot deel van het energienet in Nederland. We werken aan continue levering van elektriciteit en gas aan onze 2,8 miljoen klanten. Daarnaast zorgt men dat onze samenleving steeds duurzamer en energiezuiniger wordt. Dit door middel van de nieuwste technologieëén en geavanceerde systemen. Voor deze functie ga je werken bij de afdeling Aanleg, Aanleg ontwerpt en bouwt de infrastructuur voor ons energietransport. Daardoor regisseren zij de aanleg van duizenden kilometers kabels en leidingen in complexe projecten.
Functie

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je team en de individuele teamleden. Je hanteert hierbij een coachende stijl en bewaakt continu de balans tussen het belang van de medewerker en de organisatie. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan jouw medewerkers, met veel aandacht voor de uitvoering en naleving van de arbeidsomstandigheden volgens de KAM-normen. Verder:

– vertaal je de visie en strategie van Alliander door naar jouw team en weet je medewerkers mee te nemen in de veranderingen die continu op ons afkomen. Je bent ambassadeur als het gaat om het uitdragen van de missie en visie van Aanleg en de veranderingen binnen Aanleg;

– herken en erken je verbetermogelijkheden en pak je deze op, zowel binnen jouw eigen team, de regio Zuid-West, als in de keten;

– draag je bij aan het opstellen van het beleid op afdelingsniveau en het daaruit voortvloeiende operationele (team-)plan, rekening houdend met de ontwikkelingen en vastgestelde strategie. Je zorgt voor de realisatie van de vastgestelde doelstellingen;

– ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van capaciteit aan de planner. En zorg je voor de integrale uitvoering van de werkzaamheden binnen het team. Indien nodig stuur je bij in lijn met het team- en afdelingsplan;

– analyseer en bewaak je bedrijfsprocessen en organisatiestructuur en waar nodig initieer je verbeteringen en voer je die na goedkeuring van de regiomanager door;

– bestaat jouw team (15 fte) uit projectmanagers, werkvoorbereiders en medewerkers tekeningen en vergunningen.

Functie-eisen


Je hebt affiniteit met verandertrajecten en voelt je goed in een dynamische omgeving. Je hebt een coachende leidinggevende stijl, bent resultaatgericht, neemt en geeft verantwoordelijkheid, bent sensitief, communiceert effectief, bevordert samenwerking en stimuleert verbetering. Verder vragen we:

– HBO werk- en opleidingsniveau;

– meerdere jaren ervaring op het gebied van projectmanagement en teamleiding;

– ervaring binnen de Uitvoeringsorganisatie is een pré;

– affiniteit met techniek;

– kennis van ervaring met Operational Excellence en Lean is een pré.

Aanbod


Wat bieden wij je ?

Bij een modern bedrijf passen flexibele arbeidsvoorwaarden. Bij ons stel je zelf de voorwaarden samen die passen bij jouw wensen en/of levensfase. Koop met jouw Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld extra verlofuren of laat ze juist uitbetalen. Daar bovenop bieden we je trainingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s aan, verzorgd door gerenommeerde opleidingsinstituten of door het College.

Salarisindicatie 3.600 euro / 4.400 euro bruto per maand (obv 38 uur), afhankelijk van je kennis en ervaring.