Skip to content

Bouwkundig BIM Modelleur – Omgeving Amsterdam

Introductie

Wil je als BIM Modelleur een bijdrage leveren aan de energietransitie?

Organisatie

Voor onze afdeling Engineering zijn wij op zoek naar een tekenaar/modelleur die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het tekenwerk van hoogspanning onderstations.

Jij komt te werken in een regioteam in Amsterdam, verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe en beheren/uitbreiden van bestaande 10kV tot en met 150kV midden- en hoogspanningsinstallaties in Noord- en Zuid-Holland. Waarbij het leuke van werken voor en in de regio is dat jij heel concreet ziet waar jij een bijdrage aan levert. Zo kan bijvoorbeeld het windmolenpark in de buurt door jouw goede werk worden aangesloten.

Onze opdrachtgever zet hoog in om Bouw Informatie Modellering vorm te geven. Alle nieuwbouwprojecten worden in 3D ontworpen en uitgewerkt en daarbij wordt gewerkt in Revit van Autodesk. Gedegen kennis en kunde in 2D in Autocad is ook vereist, aangezien bestaande installaties in 2D zijn uitgewerkt en gearchiveerd.

In deze afwisselende en uitdagende baan als tekenaar/modelleur werk jij in het projectteam mee aan het ontwerp van de hoogspanning onderstations. Jij werkt zowel aan uitbreidingen van de bestaande installaties als aan complete nieuwbouwprojecten. Problemen in het ontwerp weet jij te signaleren en vervolgens los jij deze op in overleg met het projectteam

Functie

In deze afwisselende en uitdagende baan ben je verantwoordelijk voor de 3D modellen in de primaire engineering discipline (discipline dat zich o.a. kenmerkt met componenten zoals transformatoren, vermogensschakelaars, scheiders en meettransformatoren). Daarnaast:

 • Maak jij 3D modellen voor nieuw te renoveren of uit te breiden hoogspanningsstations met Revit of Autocad.
 • Stel en breid jij modellen op door slim gebruik te maken van BIM-tools (waaronder beschikbare data zoals puntenwolken).
 • Genereer jij 2D-tekenningen uit het model en de BIM extracten zodat deze uitgewisseld kunnen worden met andere disciplines en partijen;
 • Bouw jij in samenwerking met het ontwerpteam een model van begin tot eind.
 • Geef jij invulling aan de te ontwikkelen modellenbibliotheek.

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die zichzelf blijft ontwikkelen, eigen initiatief toont en neemt, die staat voor kwaliteit en een echte teamplayer is. Bovendien verwachten wij van een tekenaar/modelleur de volgende opleidingen en competenties:

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding in de richting Bouwkunde
 • Affiniteit met Energiewereld is een pré;
 • Ervaring met werktuigbouwkundige engineering is een pré;
 • Ruime ervaring met Revit en AutoCad;
 • Goede communicatieve vaardigeheden in de Nederlandse taal
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.

Aanbod

Naar aanleiding van uw gegevens bekijken wij of ervaring, kennis en motivatie aansluiting heeft met het beoogde profiel. Op basis daarvan nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek. Daarin worden wensen, mogelijkheden en arbeidsvoorwaarden besproken. Na een goed vervolg van de procedure kunnen wij meerdere marktconforme aanbiedingen samenstellen.


Over in-TRIM Advies
Wij hebben de beste projecten en banen in de Industrie, Offshore, Haven, Transport, Energie en Infra. Door onze kennis en ons netwerk zijn wij in staat om een optimale match tot stand te brengen tussen de ervaren professional, organisaties en projecten.


in-TRIM Logo

Inlichtingen

Klaas Buizer
06 14622752
klaas.buizer@in-trim.nl